Getuigenissen

Getuigenissen over het gebruik van Bachbloesems. Mensen die op consultatie kwamen vertellen over hun ervaring met Bachbloesems.

Getuigenis C.P

Een tijdje terug begon ik met het nemen van Bach Bloesems. Ik kwam hiermee in contact via mijn mama die dit zelf gebruikte en er een positieve invloed aan overhield. Zelf lijd ik aan OCD, een mentale dwangstoornis waarbij je instructies die in uw hoofd opkomen, nauwkeurig dient na te leven. Dit gaat van banale zaken zoals het aanraken van voorwerpen, de manier waarop je uw voeten plaatst tijdens het wandelen, het herhaaldelijk uitvoeren van bepaalde oogbewegingen enz. tot meer extreme gevallen zoals ‘studeren’ zonder verlichting, wachten met eten en soms zelfs niet mogen ademen. Deze voorbeelden, en zo kan ik er nog vele opsommen, voerde ik uit zonder dat iemand daar iets van zou merken, waardoor niemand hier iets van wist. Het beïnvloedde mij bij alles wat ik deed, waardoor ik op een bepaald moment op de grond viel in mijn kamer en gewoonweg niet meer wou bewegen.

Dit was het moment waarop ik alles wou vertellen aan mijn mama, wat ik deed a.d.h.v. een brief. Toen beval ze me aan om op gesprek te gaan met Dorine en Bach Bloesems te nemen. Ik denk dat ik kan zeggen dat dit de beste keuze was die ik kon nemen. Het heeft mijn leven, op een positieve manier, veranderd. Ik heb vandaag mijn OCD onder controle en heb het gevoel dat ik meer leef en meer durf, waar ik trots op ben. Voor mij staat één ding vast: Bach Bloesems werken! Je moet er alleen in geloven. Ik hoop dat mensen die zich in mijn situatie herkennen of gelijk welke andere bezorgdheden hebben over zichzelf, Bach Bloesems een kans geven.

Getuigenis O.D.

Ik heb een heel moeilijke periode achter de rug, we hebben namelijk ons huis verbouwd terwijl we er in woonden, in diezelfde periode heb ik ook een miskraam gehad en dan ook nog mijn doctoraat moeten schrijven. Tijdens deze gebeurtenissen ben ik gewoon met alles doorgegaan maar heb ik nooit de tijd genomen om dit alles te verwerken. Als gevolg ben ik, nadat de grootste verbouwingen rond waren, in een heel emotionele periode beland. Ik hield niet op met wenen. Ik stond ermee op en ging ermee slapen. Als mijn partner vroeg waarom ik weende kon ik zelfs niet antwoorden omdat ik het zelf niet wist.

Toen ben ik bij Dorine gegaan en na een gesprek heeft ze een aantal bachbloesems voor me geselecteerd. Na 1 week deze bachbloesems in te nemen voelde ik me helemaal anders. Mijn emoties had ik veel beter onder controle en ik kreeg terug een positieve kijk op het leven.
Een aantal weken later was het de publieke verdediging van mijn doctoraat. Ik was hiervoor heel erg gestresseerd. ’s Nachts werd ik ervan wakker, mijn presentatie was nog niet zoals ik het wilde en ik kon door mijn faalangst en stress niet meer helder nadenken. Opnieuw ben ik bij Dorine geweest en heeft ze me de gepaste bachbloesems meegegeven, dit slechts 1 week voor mijn verdediging. De dag van mijn verdediging voelde ik nog stress maar ik was tegelijk ook heel rustig geworden. Ik heb mijn presentatie rustig kunnen geven en kon helder nadenken over de vragen. Deze bachbloesems hebben voor mij heel veel betekend.

Getuigenis H.D. Zwevegem

Bach bloesems heb ik leren kennen doordat ik met de oudste zoon doorverwezen werd, omdat hij zo gesloten was. Het heeft hem geholpen om sterker te staan. Ikzelf ben ermee begonnen toen ik veranderde van werk. Ik was zeer gesloten,verlegen en eigenlijk wat mensenschuw. Het was zo erg dat het mijn dagelijkse leven verstoorde. Dat was het gevolg van de vele gebeurtenissen die ik meegemaakt heb in mijn jeugd. Ik heb een lange periode bach bloesems genomen want er moest aan veel gewerkt worden. Ik kan zeggen dat ik een ander mens ben geworden ik voel me er vooral goed bij. Vooral mijn zelfvertrouwen en het vertrouwen in anderen maakt dat ik sterker sta, ik functioneer nu ook normaal buitenshuis.

Het heeft ook mijn karakter veranderd, maar dan wel in de positieve zin. Ik blijf  goed doen voor anderen maar ik cijfer mezelf niet meer weg. Nu heb ik ook een sociaal leven. Er is één nadeel aan, dat mijn naaste het er moeilijk mee heeft, ik ben geen “ja” knikker meer en durf nu voor mezelf op te komen.Hij is daardoor extreem jaloers geworden, maar we kunnen enkel onszelf veranderen hé. Momenteel ben ik enkele maanden geleden gestopt met de Bach bloesems. Ik sluit ook niet uit dat ik ooit weer Bach bloesems neem. Bedankt Dorine.

Getuigenis Nancy V.

Dankzij de juf van de 2 de kleuterklas kwam ik in contact met Bachbloesems. Door haar alertheid zag ze hoe onze zoon angstig was in groep en voortdurend bevestiging vroeg of hij het wel goed deed? Na enkele gesprekken met Dorine en het nemen van de door ons genoemde “wonderdruppeltjes” zagen wij en onze omgeving onze zoon openbloeien. De Bachbloesems hielpen hem uit zijn schulp te komen en vooral om zichzelf te zijn. De combinatie: bachbloesems en de goeie gesprekken met Dorine hebben ons geleerd hoe wij met onze zoon kunnen omgaan in bepaalde situaties. Het was en is nog altijd verrijkend, we zijn heel blij dat we Bachbloesems mochten ontdekken.

Getuigenis Jan V.

Bachbloesems zetten voor mij wantrouwen om in vertrouwen, ongeduld in geduld, ze leerden me conflicten te vermijden, ze maakten van onzekerheid zelfvertrouwen en negatieve gedachten kan ik omzetten in positieve. Voorts geef ik veel minder vlug een oordeel over mensen en laat ik onbelangrijke details voor wat ze zijn, namelijk bijzaak.

Getuigenis Lien B.

Bachbloesems zorgden er bij mij voor dat de zon weer wat doorheen de wolken kon schijnen, dat de storm terug een gewone frisse aangename wind werd, dat er eindelijk een einde kwam aan de nacht en ik weer kon genieten van mijn dag.

Getuigenis Lies G.

De kleuterjaren van onze zoon verliepen relatief normaal. Af en toe eens een opmerking zoals vb. de wachtmomenten zijn moeilijk voor hem, hij moet dicht bij de juf zitten anders houdt hij andere kindjes bezig, … maar geen buitengewone dingen. Maar toch merkte ik als moeder dat hij heel veel aandacht nodig had, hij had het moeilijk bij onverwachte situaties, paste zich moeilijker aan in vergelijking met zijn jongere zus. Toen hij in het eerste leerjaar zat, merkten we vanaf de eerste week een verandering bij onze zoon. Hij kwam “gestresseerd” thuis. Het eerste uur was er geen huis met hem te houden. Zijn gedrag was ontvlambaar. Bij het minste werd hij woedend. Hij deed zijn zus pijn. Toen we er op school over spraken, liepen we zo’n beetje tegen de muur. “Hij is ook geen doetje, hij let niet op, hij werkt niet mee”. Daar sta je dan. We geraakten thuis in een negatieve spiraal van boos worden, roepen, zitten wenen… Toen hij me eens uitlachte in mijn gezicht nadat ik voor de zoveelste keer boos was geworden, was de maat vol. Een vriendin had me al verschillende keren verteld over bachbloesems en ik wou het eens proberen want ik was ten einde raad. Toch stond ik hier heel sceptisch tegenover. Na een gesprek met de therapeute over onze situatie, zijn gedrag, mijn gedrag, ons gezin, wist ik opnieuw hoe ik mijn zoon moest aanpakken. Bachbloesemtherapie leert je omgaan met de emoties van je kind, leert je oplossingen vinden en leert je hoe jij best op bepaalde situaties reageert. Het gaat niet vanzelf, je moet er wel aan werken, maar het gebeurd op een eenvoudige, natuurlijke manier. Bachbloesemtherapie doet een beetje aan “fine tuning”. Onze zoon zit nu in het tweede leerjaar. De rust is teruggekeerd. We kunnen nu op zijn positieve eigenschappen de nadruk leggen.